Torstai tänään ja vilkas viikonloppu alkaa jo häämöttää. Perjantaina on bordelli-hotellissa rantajuhlat, jonne olen jo lippuni hankkinut. Juhlijien toivotaan saapuvan paikalle hawaijilaisittain pukeutuneena, mutta kun kaapissa ei roiku ensimmäistäkään kukkapaitaa niin meinaan mennä paikalle ihan omana itsenäni, omissa vanhoissa vaatteissa. Olen tylsä, tiedän. Sen verran aion kuitenkin panostaa teemapukeutumiseen, että askartelen kaulaani dok champa-lein. Tämähän taittuu siis ihan ilman rahallista sijoitusta, näppärästi, nokkelasti ja elegantisti.  

Dok champa on Laosin kansalliskukka ja yksi maan virallisista symboleista. Internetista löysin juuri tiedon, että dok champa tunnetaan englanninkielellä myös nimillä champa flower, frangipani tai plumeria, jota en kyllä ihan kokonaan usko, sillä kahteen ja puoleen vuoteen ei kukaan englantia äidinkielenään puhuva tuttuni ei ole tuota plumeriaa osannut vielä tarjota. Joten vaikka nimi oikea olisikin niin sillä nimellä dok champaa ei kyllä kukaan tunne. Suomenkielistä nimeä en kukalle ole edes kysellyt, vaikkakin olisi kiva tietää jos sellainen on olemassa. Virallisen suomennoksen puuttuessa olen ihan itse kääntänyt kukan nimen kauniille kielellemme ja minun suussani dok champasta on suomeksi tullut tok tsampa. Oikein osuvaa.

Tok tsampa on kaunis, kaunis, kaunis kukka ja tuoksuu voimakkaan myskiseltä. Siis ei kukkaiselta vaan nimen omaan myskiseltä. Sillä on paksut nahkaisen tuntuiset, valkoiset terälehdet, jotka liukuvärjäytyvät keltaisiksi kukan keskiötä kohti. Se kasvaa kyttyräisessä puussa, jonka rujo runko on täydellinen vastakohta kasvattamalleen kauniille kukalle.  

14904.jpg

Lauantaina on sitten samaisen viikonlopun toiset hipat. Juhlat tuttavan luona ja teemana white wedding eli valkoiset häät. Näihin juhliin pitäisi sitten puketua Billy Idol-esque-tyyliin. Kutsun liitteenä tuli pukeutumisvinkki kuvan muodossa: 

14903.jpg

Lauantainakaan en aio panostaa kaarderoobiini rahallisesti vaan menen paikalle taas kuten perjantaina eli ihan omana itsenäni, omissa vanhoissa vaatteissa. 

Tiedän jo etukäteen, että tulen illan aikana saamaan monta kohteliaisuutta ja kiitosta luontaiseti elegantista tyylistäni.