<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kokousviikon viimeisenä päivänä vihdoin kuulin, että onhan kaupungissa sittenkin tapahtunut vaikka torstaina vielä näytti, että kellot ovat pysähtyneet ja elämä hetkeksi kuollut koko viikon ajalta. Erehdyin jo uskomaan, että mitään ei tulekkaan tapahtumaan, mutta onneksi olin väärässä. Uutinen on se, että Vientianen tyhmin mies on löytynyt. Hän on itse ilmoittautunut ja toimillansa tittelinsä ansainnut. Tai sitten koko tarina on puhdasta urbaania legendaa. Kukapa tietää tarkalleen. Kaupungissa tosin kaikki ovat siita jo kuulleet, tietävät ja tällä hetkellä taatusti myös asiasta puhuvat vaikka kukaan ei ole nähnyt, ollut paikalla tai mitenkään todistanut tapahtumia. Lukija päättäköön itse uskoa vai eikö.

 

Työpaikan CIA tiedotti tänään, että oli kuullut joltakin, joka oli kuullut joltakin toiselta, että oli nimittäin käynyt näin, että muuan entinen kielenopettaja oli karkotettu maasta. Tama sankarimme oli joutunut pidätetyksi alkuviikosta,  kun hänet oli yllätetty kahden ilotytön seurasta. Mielenkiintoinen syyte ottaen huomioon, että valtion virallisen arvion mukaan Laosissa ei ole prostituutiota. No, kaikki täällä asuneet arvaavat, että pojalla oli mahdollisesti muitakin luurankoja kaapissa, kun poliisit tällaisesta näin kiinnostuvat. Totta kylläkin, että lain mukaan ulkomaalaiset ja laot eivät saa seurustella keskenään ilman viranomaisilta saatua hyväksyntää ja lupaa, jota Dee osuvasti naimapassiksi nimittelee. Lakia noudatetaan aika joustavasti ja vain silloin kun viranomaisista jostain syystä lakia kiinnostaa noudattaa. No, sankarimme siis joutui kiinniotetuksi luvattomasti kahden lao naisen kanssa seurusteltuaan.

 

Poliisilaitoksella hänelle oli tehty verikoe, josta oli selvinnyt että kielenopettaja oli käyttänyt oopiumia, amfetamiini johdannaisia sekä poltellut pilveä, joten lähtö tuli hypyn lailla. Mielenkiintoisesti tarina kertoo, että sankariamme oli varoitettu etukäteen tulevasta, mutta silti hän huolettomasti ja hieman ehkä ylimielisestikin jatkoi kohellustaan. Lentokoneessa entinen kielimaikka saa sitten miettiä mitä olisi kannattanut jättää Laosissa tekemättä ja se mahtaa olla pitkä lista asioita sillä sankarimme on sähläillyt täällä ainakin laudaturin arvoisesti. Ikävää vain, että eräs toinen opettaja, joka on ollut syytön kaverinsa toilailuihin oli hänen seurassa tuona kohtalokkaana yönä ja joutui myös turvautumaan maitojunaan kumppaninsa perävaununa.

 

Tämä sankarimme on viime aikoina muutekin kerännyt mainetta erikoisilla kokemuksillaan. Ei aikaakaan, kun hän meni suureellisesti naimisiin ja järjästi juhlan, johon oli kutsuttu noin puoli kaupunkia. Avioliiton auvoa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun entinen kielenopettaja oli löytänyt nuorikkonsa sängystänsä toisen tytön kanssa. Tätä seurasi likainen avioero, kova juhlinta, armoton sähläys, pidätys ja karkoitus. Yksinkertainen kaava, joka kaikkien täällä asuvien tulisi tuntea niin hyvin, että osaa olla putoamatta itse tehtyyn ansaan.

 

Cia tiesi myös kertoa, että Robbie Williams replica oli joutunut poliisin kynsiin autoiltuaan öiseen aikaan ilman henkilöpapereita. Hän oli kuitenkin päässyt kotiin vain parin tunnin pidätyksen jälkeen, kun kaverit olivat kiikuttaneet passin Robbielle. Aika uskomaton tarina tämäkin vaikka harmiton tosin. Kaikki kaupungissa oleskelevat tietävät, että ilman papereita kaupungille ei nyt pidä mennä, koska juuri nyt niitä kysytään ja muulloinkin laki määrää ulkomaalaisten passejaan mukanaan kantavan.

 

Joten itse asiassa voin lopettaa ASEAN kokouksen raportoimisen hyvillä mielin tähän kunnon tarinaa. Tapahtuihan täällä sittenkin ja vaikka mitä.