Viimeiset kolme kuukautta olen elänyt kummallisessa myllerryksessä. Ensin murhedin päättyvää työsopimustani ja seuraavan puuttumista. Kun sitten sain jatkon sopimukselleni riemuitsin niin että tanssin onnesta itsekseni. Tunteeni ovat heilahdelleet yhdestä äärilaidasta toiseen ja olen vain yrittänyt pysyä tuulen mukana riemun ja huolen ristiaallokossa. Viime viikosta olen kärsinyt melankoliasta, joka on värisyttänyt kehoni jokaista solua ja hermonpäätä. Ruokkiakseni mieltäni olen lukenut runoja, kuunnellut balladeja, liikuttunut Hurinan syntymäpäiväpäivityksestä, jossa hän pohtii kohtaamisen vaikeutta niin kauneilla sanoilla, että surumielisyyteni muuttaa päivänvalon astetta sinisemmäksi. Olen miettinyt elämäni tarkoitusta ja joutunut entistä suuremman surumielisyyden valtaan. Sunnuntaina tunsin tarvitsevani kiireellistä hellimistä oloani parantamaan ja suuntasin kauneushoitolaan sitä hakemaan.

Hoitola on uusi ja hieno. Kaiuttimissa soi luonnon äänet, sisustus on himmeä ja harmooninen. Riisun sandaalini oven ulkopuolella ja astun sisään paljain varpain. Istahdan vesihyasintista punottuun tuoliin silkkityynyn päälle ja minulle tuodaan lista hoidoista, viileä hedelmämehu, ja pyyheliina, jolla pyyhin hikikarpalot otsaltani. Lehteilen listaa ja pohdin millaisella hoidolla saan mieleni kirkkaaksi ja vartaloni kauniiksi. Valitsen kalliin hoidon, sillä tarvitsen paljon hellimistä. Saan hierontaa, kääreitä, savinaamioita ja öljyhoitoja. Hoitola lupaa pehmeää ihoa, hoikentunutta olemusta ja rauhallista mieltä. Juuri sitä mitä nyt tarvitsen.

Minut ohjataan hoitohuoneeseen, pyydetään kääriytymään pyyhkeisiin ja kiipeämään hoitopöydälle. Iholleni sivellään öljyä, joka minun kohta täytyy suihkuttaa pois. Kiipeän uudelleen pöydälle ja saan uuden öljysivelyn ja hieronta alkaa. Hieroja painelee lihaksiani ja aloittaa sitten kauneushoitoni hoikentavan osuuden eli selluliitin vatkauksen. Vatkaus tuntuu hieman epämiellyttävältä sillä hieroja on kovakourainen. En kuitenkaan sano mitään sillä muistan mitä korvalehdenlävistäjä minulle aikoinaan opetti kauneudesta ja kärsimyksestä. Vatkauksen jälkeen hieroja siirtyy uutteen selluliitin rääkkäysmenetelmään ja alkaa lyödä reisiäni ja mahaani nyrkein ja kämmenin. Hoito muuttuu entistä epämiellyttävämmäksi, mutta minä kärsin, koska tiedän kärsimyksen vaikutuksista naisen ulkonäköön. Hoitoninja hakaa ja läpsii vartaloani. Olen pahoinpidelty Kung Fu-elokuvan pahis. Joka paikkaan koskee.

Hakkaushoito loppuu viimein ja alkaa saven levitys. Saan ruskean punertavan mönjäkerroksen iholleni. Mönja tuntuu epämiellyttävältä. Hoitohuoneen ilmastointi puhaltaa liian kylmää ilmaa savimönjän kostuttamalle iholle. Palelee.

Savibalsamoinnin vihdoin peittäessä kehoani, käärii hoitaja vartaloni muovikelmuun. Kädet jäävät vartaloa vasten muovin sisään. Tunnen ensimmäisen ahdistuksen aallon vatsanpohjassa, mutta ääni päässäni muistuttaa kärsimyksen puhtaaksi tekevästä vaikutuksesta. Seuraavaksi hoitaja nostaa allani olevan raskaan muovipatjan pitkät reunat päälleni ja sulkee minut raskaaseen makuupussiin niin että vain kasvoni jäävät näkyviin. Hän kytkee patjasta lähtevän sähköjohdon pistokkeeseen ja haarniskani alkaa lämmetä. Ensin tuntuu mukavalta. Ilmastoinnin jäädyttämä kehoni alkaa sulaa, mutta kohta minulle tulee kuumaa ja alan panikoida. Käsivarret kelmun sisässä kylkiä vasten teipattuina ja raskas lämpenevä makuupussi muuttuvat vankilaksi. Hengittäminen on työlästä ja paino päälläni ja kelmu ympärilläni ovat sietämättömiä. Hoitaja häviää huoneesta ja jättää minut yksin ahdistukseni kanssa. Lämpöpeiton ajastin piippaa hoidon loppumisen merkiksi, mutta hoitaja ei palaa. Alan kiemurtelemaan kääreiden sisällä ja saan ujutettua käteni ulos vankilasta. Potkin raskaan lämpöpeiton päältäni kelmun muovaamalla kalapyrstölläni. Tarvitsen happea ja tyhjää tilaa ympärilleni. Kiemurrellessani olen sotkenut kääreeni punaiseen saveen. Kun hoitaja vihdoin palaa takaisin, makaan muovien keskellä voipuneena kädet levällään, raskaasti sisään ja ulos hengittäen. Hoitaja näkee vain savisotkun ja mulkoilee syyttävästi sottaajaa. Hoito on ohi. 

Siirryn suihkun kautta kassalle. Maksan kalliisti hellästä vartalosta, en hellitystä. Kauneushoitola on kauheushoitola. Pyöräilen kotiin kuuntelemaan enemmän balladeja ja lukemaan lisää surullisia rakkausrunoja.