Uusi elämä jatkuu loistokkaasti. Tänään jätin työpöytäni kello 17.40. Nyt täytyy olla vain tarkkana, että nämä kymmenen minuutin venytykset eivät ala kumuloitumaan.

Elämää leikin tänään olemalla töiden jälkeen kirjallinen ihminen ja painelin ystäväni Pollyannan vanavedessä amerikkalaisnaisten kirjojenvaihtoon eli book crossingiin. Kupletin juoni etenee niin, että kirjojen vaihtajat kokoontuvat kerran kuussa eräässä aika mukavassa kaffilassa ytimen tuntumassa. Jokainen tuo mukanaan x määrän kirjoja, esittelee tuomisensa vuorollaan ja nostaa ne pöydälle. Esittelyjen jälkeen jokainen saa valita pöydältä suunnilleen yhtä monta kirjaa kuin toi mukanaan. Itse toin vaihtokahveille maitokahvilla marinoidun Mark Haddonin Yöllisen koiran merkillisen tapauksen ja sain tilalle Amy Tanin The Bonesetter's Daughter:in ja Haruki Murakamin Blind Willow, Sleeping Womanin. Ei paha. Ja ensi kerralla vien samat kirjat takaisin ja saan taas uudet tilalle. Eläköön kierrätys.

Vaihdon jälkeen kävimme Pollyannan kanssa vielä nopskalla illallisella ravintolassa, jossa tarjoillaan luomuraaka-aineista tehtyä kanadalaista cuisinea. Itse valitsin sieniburgerin ja olen täysin myyty. Ei ole Kanadalaista voittanutta. Hamppis oli niin hyvä, että lempiravintolalistani ykköspaikkaa vuosia pitänyt Burger King on nyt ensimmäinen perintöprinssi.