"Kauneuden takia naisen täytyy kärsiä" sanoi minulle Galaksikylän entinen kultakauppias ja ampui hurjalla aseella ja paksulla neulalla lävistykset korvalehtiini.

Tämä tapahtui noin valovuosi sitten, kun olin pelkkä pienen pieni humanoidin poikanen. Asuimme silloin viel
ä siskojen ja vanhempieni kanssa ojanmutkassa talossa, jota sanottiin keltuaiseksi. Olin jo pitkään kiukutellut vanhemmilleni lävistyksistä ja yhtenä kesäiltana yks kaks ilman ennakkovaroitusta, tai mitään merkkiä aatteelle pehmenemisestä, äiti lykkäsi rahan ja ohuen ohuet, hoitorenkaiksi kutsut kultaiset rinkulat kouraani ja sanoi, että mene.

Talsin yksikseni kylän poikki pieneen torppaan, jonka etuoven yläpuolella oli vielä muutamaa vuotta aikaisemmin killunut kyltti, jossa sanat
Galaksin kulta merkkasivat torpan tarkoitusta. Kaupanpidon loputtua kyltti oli poistettu ja etuovi muutettu ikkunaksi. Kiersin takaovelle, nykyiselle etuovelle, kolkutin ja astelin sisään. Rouva kultakauppias istui nojatuolissa laiskana kissana, vaaleat hiukset kerättynä komealle nutturalle, kultaiset käädyt kaulassa kimallellen. Hän kuunteli asiaani keskittyneesti ja lopetettuani kysyi ankarasti: "Onko varmasti vanhempien lupa?" Saatuaan myöntävän vastauksen kaiveli hän aseensa kaapista, asetti sen vuorotellen molemmille korvilleni ja räjäytti ne irti päästäni. Nieleskelin pikkutytön kyyneleitä ja yritin näyttää siltä että ei tuntunut missään. Tämän päälle kultakauppias venytti vielä molempia kipeitä korvalehtiä ja tunki hoitorenkaat läpi raaoista reijistä ja lausui kuolemattoman lauseensa.

My
öhemmin opin, että ulkonäkönsä eteen nainen joutuu paitsi kärsimään,  näkemään myös hyvin paljon vaivaa. Se tuli todistettua taas tänään, kun tunsin tarvitsevani suihkun. Koska on vapaapäivä päätin, että otan suihkun pidemmän kaavan kautta.

Aloitin ihonkuorinnalla, jonka j
älkeen levitin naamion kasvoilleni ja öljyhoidon hiuksiini. Odottaessani niiden vaikutusta laskin itseleni kylvyn, jonka luonnollisesti maustoin kylpysuolalla. Kylvyn jälkeen pesin öljyhoidon pois shampoolla ja shampoon jälkeen annoin hoitoaineen vaikuttaa hetken. Sitten ajelin vähän säärikarvoja ja raspasin kantapäitä ja lopuksi pesin vielä itseni suihkusaippualla. Huuhtelin ja kuivasin ja levitin vartalovoidetta, silmänympärysvoidetta, kasvovoidetta, jalkavoidetta ja laitoin muotoiluvaahtoa hiuksiin. Odotellessani  hiusten kuivumista istuin ulkona terassilla ja siistin kulmakarvani. Hiusten kuivuttua harjasin ne ja kiinnitin kevyesti hiuslakalla.

Puhdistautumisrituaalini vaati kolmeatoista erilaista kosmeettista tuotetta, kolme kauneudenhoitoon suunniteltua v
älinettä ja puolitoista tuntia aikaa. Tunsin itseni puhtaaksi ja raikkaaksi. Uskomatonta kuinka paljon rahaa, rasselia ja lahosuojaa luonnollisen lookin ylläpitäminen vaatii.