1825557.jpg

Elämääni kuuluu nyt jännitystä, kun kuun lopulla työmatkailen taas Burmassa. Tällä kertaa ohjelmassa on ensimmäinen vierailuni viidakkopääkaupunkiin. Yangon ei siis ole Burman pääkaupunki vaan NayPyiTaw (lausutaan Napitoo), joka sijaitsee 320 kilometriä Yangonista pohjoiseen, keskellä maata, keskellä malarian riivaamaa viidakkoa.

NayPyiTaw on ollut Burman pääkaupunki marraskuusta 2005 lähtien. Sitä ennen se oli rakennusalue ja sitä ennen pelkkää metsää. Koko kaupunki on upouusi ja kaikki siellä asuvat ihmiset ovat muuttaneet sinne sen rakentamisen ja perustamisen myötä eli tällä vuosituhannella. Kaikki ministeriöt ja valtionvirastot sijaitsevat nykyään NayPyiTawssa. Se on luonnollisesti armeejan ja sotilasjuntan koti ja päämaja. Sotilaiden lisäksi kaupungin väestö koostuu monesta onnettomasta virkamiehesta, jotka joutuvat asumaan erossa perheestään, perheiden asuessa edelleen vanhassa pääkaupungissa Yangonissa, jossa entiset hallintorakennukset, ja muun muassa vanha parlamenttirakennus, kaikuvat tyhjyyttään. Näitä rapistuvia monumentteja on ympäri Yangonia mustuttamassa sen asukkaita maanjohtajien erikoisista päähänpistoista.

Yllä oleva kuva on viime reissulta Yangon/Rangonista. Kaikki Yangonin palmut ovat edelleen pyörremyrskyn pieksämän näköisiä kuten kuvassa.