Kotilomaa takana puolitoista viikkoa ja Galaksikylässä on kärsitty kamalasta arktisesta kylmyydestä. Olen pysytellyt sisällä ja orjaillut elohopeaa, kun matkalaukun uumenista löytyy pelkästään hihattomia paitoja, pikku hamosia ja remmisandaaleita. Kiitos vain kaikille, jotka lähettelivät tervetuloa-kotiin-sähköpostiviestejä kuun alussa Laosiin ja joissa kaikissa luki, että nyt täällä on lämmintä. Just joo. Onneksi tänään paistaa aurinko täällä ja Kreikassa loistaa Lordi. Onnen päivä, onnen päivä!

Illalla särvin olutta Pohjolan valkeassa kaupungissa. Kaikki siskot, niiden miehet, niiden miesten veljet ja veljien vaimot, vanhat koulukaverit, äidin hehkeä sisko ja hänen seuralaisensa, ystävät, ystävien ystävät, kaverit ja kaverien kaverien kaverit on hälyytetty samaan soittoruokalaan kanssani katsomaan, kun Lordi voittaa Euroviisut. En pysty edes ajattelemaan tulevaa ilman, että silmäni kostuvat ja illalla lupaan itkeä vuolaasti ja onnellisesti ripasarit poskilla, kun Suomi tulee saamaan lähemmäs 444 pistettä Eurooppalaisilta äänestäjiltä.

Vinkkinä muuten kaikille blogia lukeville ulkosuomalaisille ja Armas Hepille erityisesti, että jos haluatte osallistua äänestykseen niin tänä vuonna sekin voi onnistua ulkomailta, kun soittaa Skypellä numeroon 0700-71717. Palvelin sijaitsee Ruotissa ja näin äänet rekisteröityvät ruotsalaisääninä. Sinunattu teknologia! En ole kyllä ihan varma, että olisiko Skypellä palvelimia myös muualla ja jos on niin sitten äänestys ei välttämättä onnistu. Kannattaa kokeilla kuitenkin. Äänestys on muuten mahdollista vain lyhyen ajan sen jälkeen kun kaikki laulut on laulettu.

Suomesta voi kuitenkin Lordia näin äänestää. Mielenkiintoinen mahdollisuus. Enää ei siis tarvitse antaa ääntänsä naapurille, kun sen voi näin politisoida omaan käyttöönsä. Tästä tietoturva-aukosta on täällä Suomessa nyt kohistu jokaisessa tiedotusvälineessä niin paljon, että varmasti kaikki joskus Skypeä käyttäneet tietävät millä pelillä illan äänestykset voisi hoidella. Arvatkaapa muuten kuka kertoi tästä epäkohdasta ensimmäisenä? - Oy Yleisradio Ab.