Odotan joka vuosi tammi- ja helmikuuta kuin kuuta nousevaa, koska ainoastaan silloin saa ruokaa, josta pidän ehkä eniten maailmassa. Se unelmien ruoka on matikkakeitto, joka onnistuu vain mamma mätimatikasta, jota saa vain silloin, kun järvessä on paksu jää ja järven päällä kovat pakkaset.

Galaksikylän matikat ostetaan aina Kuha-Kallelta, joka pyytä verkoilla muikkuja jään alta, mutta jonka muikkuverkoista aina silloin tällöin löytyy muutama matikka. Kalastettuaan Kuha-Kalle kiertää sitten autolla jokivarren talot, kolkuttaa oviin ja myy saaliinsa auton peräkontista. Näin on tällä ollut tapana jo ammoista ajoista. Nyt minua kuitenkin hieman huolestuttaa, että tuleeko Kuha-Kalle mahtavine matikkoineen tänä vuonna ollenkaan, sillä häntä ei ole näkynyt aikoihin. Liekö bensan korkea hinta tehnyt kalakaupasta kannattamatonta vai onkohan Kalle vain kyllästynyt käymään vaatimattomien kalaostosten Liftaajilla? Toivottavasti hän tulee, sillä hänen matikkansa ovat aina tuoreita, eikä mätipussia ole poistettu ja muunlaisista kaloistahan ei hyviä keittoja synny.

Jos Kuha-Kalle ei käy niin sitten on varmaan pakko ostaa kala Valakian kaupunnin hallista. Moksmannilla kävin jo kerran vakoilemassa, mutta olivat kaupan matikat niin nukahtaneen näköisiä, että eivät kyllä minun kattilaan kelpaisi. Kunhan saan kalani niin paljastan sitten taivaallisen kainuulaisen madekeiton salaisen reseptin, joka on aikaisemmin julkaistu vain yhdessä iltapäivälehden viikonloppunumerossa Heikki Tavelan haastattelun yhteydessä. Kokeilin sitä silloin ja muunlaisia madekeittoja en ole sen koommin suostunut keittämään.

Lopuksi Liftaaja onnittelee vielä itseään juoksuharjoitusohjelman ensimmäisen viikon kunnollisesta ja kuuliaisesta suorittamisesta. Kolme kävelylenkkiä on ehkä pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri harppaus täällä Linnunradalla.

Apollo 11:n miehistö: Armstrong, Collins ja Aldrin)

- Hyvä Liftaaja. Jatka samalla tyylillä, kommentoivat saavutusta tänään myös herrat Amstrong, Collins ja Aldrin lenkkipolun varrella.