1455462.jpg

On taas aika vuodesta, jolloin vesi lentää. Töistä on neljän päivän vapaa ja voisi vaikka matkustaa, mutta kun ei ole passia, kun ei ole viisumia. Passi pölyttyy jonkun maahantuloviranomaisen pöydällä ministeriössä, kun virkamies huitelee jossain maaseudulla vesipyssyn kanssa ja huutaa: "Sok dii pii mai!" (onnea uudelle vuodelle!)

Jos joka suunnasta ei lentäisi päälle vettä, talkkia ja jääpaloja niin voisihan sitä matkustaa vaikka Thaimaassa. Taidan kuitenkin pysytellä kotona, kun viime vuoden vesileikit ovat vielä hyvin muistissa. Siltä ajalta myös kuvat. Silloin olimme Rannajärvien kanssa Hua Hinissä. Valkoiset pilkut ovat auton ikkunoihin heitettyä talkkivesimömmöä.


Ihanaa uutta vuotta! Ihanaa songkrania! Ihanaa pii maita! Ihanaa vesifestaria!

1455463.jpg

Omaksi songkran traditiokseni alkaa muodostua sen vietto Rannanjärvien kanssa. Niin oli viime vuonna ja näin tapahtuu myös tänä vuonna, mutta sillä erotuksella, että Antti puuttuu kokoonpanosta. Hän hiihtelee parhaillaan Lapin kimaltelevilla hangilla. Me taas Annan ja Junnun kanssa pyyhitään hikeä otsalta ja mietitään miten tätä suurta juhlaa voisi viettää suurkaupungissa kastumatta. Sen pitäisi selvitä sunnuntaina, kun tapaamme lounaan merkeissä. Minulla on silloin vedenkestävää ripsaria.