Uusi aamu ja maassa uusi poliittinen kartta, jolta puuttuu Thaksinin Thai Rak Thai puolue. Thaksin on vedonnut 14 miljoonaan puolueen kannattajaan pysymään rauhallisena ja kunnoittamaan pelin sääntöjä ja korjasi sitten itseään "ei kuin lakia". Demokraattinen puolue vapautettiin kaikista syytöksistä ja nyt siitä povataan joulukuun vaalien voittajaa. Se jääköön nähtäväksi. Paljon ehtii vettä virrata Chao Prayassa ennen kuin sinne saakka päästään.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mitään mielenosoituksia ei eilen ollut. Olin koko päivän töissä ja rauhallista oli. Punaisia t-paitoja ei juurikaan näkynyt, enkä myöskään nähnyt erityisemmin poliiseja tai sotilaita kaduilla. Tänään on kansallinen juhlapäivä ja ihmiset töistä

 

vapaalla, joten katsellaan alkavatko he kerääntyä jonnekkin. Sanam Luangille ei nyt oikein mahdu, kun se on täynnä rukoilevia munkkeja, Buddha-patsaita ja muuta uskonnollista memorabliaa. Siellä on joku uskonnollinen festari.

 

Ja jos jotain kiinnostaa niin The Nationin nettisivuilta löytyy toimittaja Tulsathit Taptimin blogi, jossa hän raportoi Thaimaan tapahtumia lähes reaaliajassa. Blogi on sisällöltään hyvä, mutta muodoltaan nurinkurinen eli uusin kirjoitus ilmestyy aina alimmaiseksi sivulle, mikä on tällaisesta blogipuristista hieman ärsyttävää. Ei kuitenkaan niin ärsyttävää kuin se yksi kommenttitollo, mikä siellä kommenttilaatikossa pesii. Mollaa Thaimaalaisia nössöiksi ja yllyttää sotaan demokratian puolesta semmoisella ulkomaalaisella besserwisser-asenteella, että hiukka meinaa tätä falangia hävettää.

 

Postailen taas myöhemmin, jos jotain tapahtuu. Nyt lähden etsimään aamiaisnuudelikeittoa kadulta tai kujalta. Seäp lai.