Viime viikolla matkaillessani ja odottaessani lentokoneeni laskeutumista huvitin itseäni lukemalla lehtiä. Koneessa jaetussa Newsweek:ssä, 7. elokuuta 2006, oli pieni juttu bloggaamisesta. Juttun lähteeksi mainittiin Slate Magazine ja se käsitteli Pew Internet & American Life Project:n tekemää tutkimusta pyjamamedian eli bloggajien mahdollisuuksista syrjäyttää painettu media.

Tutkimuksessa oli selvitetty, että suurin osa Ameriikan 12 miljoonasta bloggaajasta kirjoittaa itselleen ja heidän suurin lukijakuntansa koostuu isästä ja äidistä. Lähes 40 % lukijoista kuvailee blogiansa nettipäiväkirjaksi, 65 % ei pidä omaa blogikirjoittelua journalismina, 78 % saa inspiraationsa kirjoituksilleen henkilökohtaisista kokemuksista, 84 % pit
ää bloggaamista harrastuksena ja eniten lukijoita kerääviä blogeja kirjoittavat yleensä toimittajat tai muut ammattikirjoittajat.

Tutkimuksen tulos ei juurikaan Blogistanissa aihetta käsitelleitä keskusteluja ja blogilistan Luetuimmat-listaa seurannutta bloggaajaa yll
ätä. Hän kun itsekkin harvoin ottaa kantaa maailman menoon, kertoo mieluiten kenkähankinnoista, lukemistaan kirjoista, treffeistä Malesialaisen miehen kanssa ja lounaskeittonsa raaka-aineista, lukee usein muita saman henkisiä blogeja, kirjoittaa 36:lle tilaajalle, istuu parhaillaan pyjama päällä kotisohvalla ja lopettaa nettijournalinsa tämänkertaisen päivityksen lähettämällä terveisiä suurimalle lukijakunnalleen eli isälle ja äidille. Samalla hän toivottaa ammattinsa puolesta hermoileville painokirjoittajille hyviä ja rauhallisia öitä. Teitä me pyjamamedialaiset kuitenkin useimmin luetaan.