Olen nyt toipunut Lordin voitosta, mutta en edellenkään neljän viikon takaisesta moottoripyöräonnettomuudesta. Nilkkaa kolottaa edelleen, vaikka sitä on hoidettu monella rohdolla ja monen tietäjän voimin. 

Haavaa on tähän mennessä hoitanut kuusi lääkäriä, kolme sairaanhoitajaa, yksi kätilö ja yksi kampaaja. Siihen on levietty antibioottista sienivoidetta, aloea, inkivääriä, kurkumaa, tuntemattomaksi jääneen Laosilaisen kasvin juurta, jodia, suolaliuosta, B-vitamiinivoidetta ja jotain vihreää kiinalaista geeliä. Lisäksi olen suun kautta nauttinut penisiliiniä, kahta erilaista antibioottia ja neljää erilaista särkylääkettä, C-vitamiinia ja tämän päälle sain vielä sen mielestäni turhan tetanus-piikin hauikseeni, josta kerroin aikasemmassa valituksessani. Siteitä on vaihdettu minäitsen, Inkeri Rikelin, manikyristin ja yhden thaimaalaisen ja yhden suomalaisen sairaanhoitajan voimin ja niitä siteitäkin on ollut kolmea eri plaatua.

Yhden kaukoparannusohjeenkin olen isän ja äidin kautta saanut kummitädin tohtoripojalta. Olivat näes uintireissulla kohdanneet, ja isä ja äiti Liftaaja olivat sitten kertoneet onnettomuudesta, jalkahaavasta ja että Liftaaja hoitaa sitä pikiöljyllä. Siis pikiöljyllä. En edes tiedä mitä se on. Enkä ihan varmasti ikinä ole mitään sellaista haavoihini levittänyt, vaikka kaikki halukkaat hoitajat ovat saaneet haavaani laittaa ihan mihin vain ovat uskoneet. Arvaatte varmasti, että tohtoripoika oli pikiöljystä kuulutuaan neuvonut Liftaaja-isän ja -äidin toimittamaan lapsensa heti kirurgin puheille. Oli puhunut vielä luutulehduksista sun muista jalkamöröistä ja eihän siinä sitten muu auttanut kuin totella, kun äiti pisti soita-aika-soita-aika-soita-aika-soita-aika-levyn pyörimään.

Hyvä tosin oli, että levy pyöri, soitin ajan ja nilkutin lääkäriin. Kirurgi-tohtori nosti jalan syyliinsä, väänsi nilkkaa kerran ja AUTS. Painoi sormella haavaa ja AUTS, AUTS, AUTS ja sanoi, että täällä on krooninen tulehdus. Liftaaja nosti kipukrampin takakenoon väätämää päätä, kurkisti nilkkaan ja niin vain näki ruven päällä märkää. YÖKS.

Sairaskertomukseni kuudes lääkäri aukaisi jo monesti raastetun haavan, puhdisti sen, antoi uudet hoito-ohjeet ja suomalaistyyliset high tech haavasiteet. Nyt jalka tuntuu lähes kivuttomalta ja luulen, että kovan kiven aiheuttama pintahaavaruhje on viimein parantumassa. Hard Rock Hallelujah!