Kas vain, olen tänään kaksi-vuotias.

 

Melkein en meinannut muistaa enkä huomata. Muutenkin muistaminen ja huomaaminen on tänään ollut hieman hakusessa. Aamulla heitin käsilaukkuun uuden kirjan, jonka aukaisin työmatkalla vesibussissa. Luin sitä koko matkan laiturille, jossa vaihdan venettä joen ylittävään lauttaan. Luin sitä laiturilla odotellessa ja lautassa seisaallaan metallitankoon nojaten. Pistin se takaisin käsilaukkuun vasta lautasta poistuessa ja huomasin, että olin kirjaan uppoutuneena onnistunut poistumaan vesibussista liian aikaisin ja ylittämään joen huomaamatta erehdystäni. Eli niin hyvä kirja on Zadie Smithin Kauneudesta.

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Yhtä hyviä kirjoja olen menneellä viikolla onnistunut lukemaan muitakin. Toinen on tämä:

 

Lomakasvio - trooppisten koristekasvien tunnistusopas

Lomakasvio3.jpg

Suomalaiset matkustavat yhä enemmän, ja yhä useampi matka suuntautuu kaukomaille. Tutun Kanarian rinnalle nousee yhä uusia trooppisen vyöhykkeen matkakohteita upeine luonnonnähtävyyksineen. Monet tropiikin kasvit ovat meilläkin tuttuja huonekasveina, mutta suurin osa eksoottisista lajeista jää maallikolta kuitenkin tunnistamatta ilman kunnollista opasta.

Mirjami Tran Minh, Sanna Laaka-Lindberg ja Leo Junikka ovat toimittaneet Lomakasvion, joka on ensimmäinen suomalainen opaskirja trooppisten kasvilajien määrittämiseen. Kirjan upeat värikuvat ja johdonmukaisesti laaditut artikkelit antavat runsaasti mielenkiintoista tietoa kasveista, niiden käytöstä ja erikielisistä nimityksistä (ruotsi, englanti, espanja, portugali ja ranska). Kirjaan on valittu erityisesti sellaisia kasvilajeja, jotka ovat yleisiä suomalaisten nykyisin suosimissa lomakohteissa, kuten Thaimaassa, Brasiliassa ja Kanarian saarilla. Kirjan on kirjoittanut kasviasiantuntijoista koottu työryhmä.

Pehmeäkantinen sidosasu tekee kirjasta käteen sopivan, helposti mukaan pakattavan ja käytössä kestävän. Kirja on erinomainen tietopaketti niin oppaille kuin myös matkailijoille kaikissa suomalaisten suosimissa etelän lomakohteissa. 

Ja hei, tällä kirjallahan on linkki Laosiin ja taidanpa tuntea yhden toimittajista ja kas, oman kappaleeni etusivulla on hänen omistuskirjoituksensa. Aivan aarre. Vuosia kaivattu. Kiitos Mirjami!

Kolmas viikon loistokirjoista on Finns Down Under - Kielisten maassa.

 

(Olisin laittanut tähän kuvan kannesta, mutta en löytänyt. Kannen kuvan löysin tietysti, mutta kun en ole kysynyt lupaa sen käyttöön niin riittäköön linkki toistaiseksi. Kirjoittelen Morbidilaan, mutta kun siellä ollaan lomalla niin voipi vastaus viivähtää.) 

 

Ja kas, kas, tämänkin kirjan etusivulla on omistuskirjoitus. Toinen aarteistani. Täynnä ihania kuvia, joista jostain syystä erityisesti pysäytti sivu 62. Kiitos Ruu!

 

Lopuksi kerron vielä mitä toivon kaksi-vuositssyntymäpäivälahjaksi. Toivon, että kaikki kaverini, siskot, isä, äiti, kummityttö, äidin hehkeä sisko ja blogini lukijat menevät nyt lähikirjastoihinsa ja pyytävät niitä tilamaan kokoelmiinsa sekä Lomakasvion, että Finns Down Under - Kielisten maassa-kirjan. Ensimmäistä voi kysellä osoitteesta tilaus@multikustannus.fi ja toista finnsdownunder@gmail.com.

 

Lahjoista etukäteen kiittäen,

Linnunradan liftaaja