Ollaan sitä juhlittu juhannusta täälläkin. Lauantaina korkattiin Rannanjärvien kanssa pullo cavaa ja juotiin se isännän kanssa kahteen pekkaan, kun Anna oli onnistunut saamaan kovan lääkekuurin flunssan ja keuhkokuumeen seurauksena ja sai huikkailla vain astmapiipusta. "Harmi" tuumi itse Rannanjärvi, kun jaettiin juoma kahteen lasiin, mutta ei oikeasti kuulostanut kovin harmistuneelta.

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 688750.jpg

 

 

Ja olin minä maallakin veden ääressä. Sunnuntaina ajettiin kaverien kanssa tunnin verran Bangkokista länteen Nakhon Pathomiin ja käytiin Damnoen Saduakin kelluvalla torilla.

 

 

688749.jpg

 

 

Katseltiin, kun lapset syöttivät maissinaksuja kaloille.

 

 

688737.jpg

 

 

Tikkarintekijä työssään. Sormet muotoilivat huimia lentäviä yksisarvisia ja kirjavia kukkoja. Pakko oli saada yksi sokeriveistos myös itselle muistoksi. Karamelliksi se ei kelpaa, sillä tekijä myi kauniit naminsa samoilla sormilla, kuin millä ne muotoili.

 

 

688754.jpg

 

 

Tutustuimme maailman korkeimpaan (172 m) Buddhalaiseen monumenttiin eli Phra Pathom stupaan ja sen ympärillä olevaan korkeimpaan temppeliluokkaan kuuluvaan saman nimiseen temppeliin. Phra Pathomin lisäksi Rachavoramahavihanaan kuuluu ainoastaan viisi muuta Thaimaan yli 32 000 temppelistä.

 

 

688842.jpg

 

 

Eläessään Kuningas Rama V (1868 – 1910) tapasi käydä Phra Pathomissa meditoimassa. Kuoltuaan paikasta tuli tuhkatun tomumajansa säilytyspaikka.  

 

Juhannusretken viimeinen etappi oli kovasti Bangkokin tiikkipalatsia muistuttava Sanam Chandra palatsi, jonka Rama V rakensi Phra Pathomin meditointimatkojensa tukikohdaksi. Palatsin teatterissa katselimme temppelitanssiesityksiä, jotka näyttivät hyvin perinteisiltä pientä eturivin Pocahontasta lukuun ottamatta. Linnun tanssia jäljittelevää esitystä, pientä pyrstöä ja intiaanimaista helmikauluria emme ennen olleet ennen Thaimaassa nähneet.

 

 

688765.jpg

 

 

Lopuksi saimme vielä reilun trooppisen vesisateen niskaamme. Juhannustraditio siis säilyi ja tänäkään vuonnakaan juhannus ei tuntunut juhannukselta juuri ollenkaan. Jo viidettä kertaa peräkkäin.

 

Ai niin ja hurjan tiukka juhannushalaus tuoreelle Mummeli Rinkelille (ent. Irmeli). Niin se vaan aika kului ja ihme tapatui, vauva syntyi ajallaan maailmaan ja timmistä mimmistä tuli mummo. Onnea äidille, tyttärelle ja vauva Rinkelille!