ASEAN aiheuttaa edelleen harmillisen vahan kirjoitettavaa. Eilen pysyttelin kotona, koska en kesta sita hiljaisuutta ja katujen tyhtyytta mika kaupungissa vallitsee. Puhuin tunteja kestavia Skype-puheluita siskon, siskon lasten, isan ja aidin kanssa ja kuulin miten sisko on onnistunut minua taas huijaamaan tai ällyyttämmään niin kuin me tapaamme toimitaa kutsua. Olemme aina huvittaneet toisiamme keppostelemalla, mutta siskon onnistumisprosentti alkaa olla jo aika arsyttavan korkea. Olen jaamassa toiseksi. Tosin sisko siella kasvattelee kotona kahta lupaavaa ällyytyskykya ja nain saa pienen etumatkan, kun hanella on kotitarpeina ihan mellevaa harjoitusvastusta. Minun taitoni taas vain ruostuvat taalla Laosin sateessa.

Lopetin Skypeilun valilla noin tunniksi ja siina valissa kavi Tutun poikakaveri tuomassa lahjansa tyttoystavalleen ja se oli pieni. Ei takkia, vaan ihan muita kauniita ja hyvin, hyvin pienia asioita.

Tutun poikaystava tuli lahjojen, lahjapaperin ja teippirullan kanssa. Esitteli ostoksensa edesta ja takaa ja teki lahjapaketin siina silmieni alla olohuoneen lattialla. Paketista tuli hurmaava. Paperi on kiiltavan loistavaa ja siina on sydamenkuvia. Sovimme myos, etta emme kumpikaan kerro Tutulle, etta tuon lahjan poikaystavalta vaan ojennan sen ikaan kuin omana tuliaisena ja kun han sen sitten avaa, loytyy sisalta pitka kirje lahettajalta. Luulen kylla, etta han fiksuna naisena arvaa, etta tuskimpa mina hanelle antaisin sydankuvioiseen kiiltopaperiin pakattua lahjaa. Lopuksi otin viela valokuvia Tutun poikaystavasta tatuointeineen, joka vien kamerassani tuliaisena.

Ennen kuin Tutun poikaystava lahti, puhuimme viela kuinka vaikeaa rakastaminen on. Han kertoi, kuinka han itkee kuulleessaa muisiikkia, mita tyttoystava on hanelle antanut tai lauluja, joita tyttoystava tapasi karaoketa. Minusta se oli niin koskettavaa, etta meinasin alkaa itkea itsekkin. Lahtisessa kysyin viela ovella, etta miksi han luopui siita takinhankkimishankkeesta ja han sanoi, etta ajatteli, etta siita olisi minulle liikaa vaivaa. Voiko olla enaa fiksumpaa, ajattelevaisempaa ja mukavampaa kaveria? Tutulla on kaynyt peikkomainen flaksi.