Cypervaltakuntamme pääaviisi Blogisanomat hiveli julkisuuden nälkäistä minääni viimeisessä tallennuksessaan ja edisti mukavasti liftaajan 15 minuutin kampanjaa. Hieman häkeltyneenä luin, että meno Laosissa vaikuttaa hengenvaaralliselta, sillä sitä se ei todellakaan täällä Buddhan kukkarossa ole. Laos on oikeasti yksi Aasian turvallisimmista maista. Pyydän anteeksi kaikilta, joita olen harhaan johtanut. Hengenvaarallista Laosissa on ainoastaan kaoottinen liikenne, mutta muutoin täällä on henget täysin turvassa. Liikenteestä kerron kuitenkin vasta huomenna, sillä tänään minua painavat muut asiat<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen kerroin toki tihenevistä asuntomurroista, jotka ovat kyllä uhka, mutta vain omaisuudelle. Harvemmin kenekään taloon on murtauduttu isäntäväen kotona ollessa. Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana murtoja on ollut muutenkin vain vähän ja näin minäkin olen kenekään huomaamatta onnistunut irrottautumaan vartioinnista vaikka yleensä ulkomaalaisilla täällä sellainen on. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että joku joukkio on taas aktivoitunut ja siksi pääni yllä leijuu se eilen raportoimani 24 tunnin vartijapakkouhka, jota passiivisesti vastustan niin kauan kun mahdollista eli viimeistään siihen asti kun omaan kotiini taas murtaudutaan. Viimeksi näin kävi Helsingin Töölössä ja tällä todistuksella yritän nyt ärtsysti selittää, että vaarallista voi olla myös muualla kuin Vientianessa ja Sherwoodin metsissä.

 

Kuten jo sanoin, tänään minun oli tarkoitus kertoa asiasta, joka minua aamulla eniten painoi. Siis ennen kuin luin tuota sähköistä aamulehteä, jonka juttu pani minut sitten kiireen vilkkaan oikaisemaan omia jorinoita. Se painava asia oli olut.

 

Olen jo monessa kirjoituksessani maininut paikallisen oluen, jonka nimi on Beer Lao. Mielestäni se on maailman herkullisinta kaljaa. Beer Laoa pannaan riisistä valtion omistamassa tehtaassa, joka on yksi maan kannattavimmista yrityksistä. Olut on vaaleaa ja edullista ja sitä myydään pitkäkaulaisessa 0,75 litran pullossa alle 50 Euroopan senttin hintaan. Beer Lao luonnollisesti johtaa Laosin kaljamarkkinoita. Joitakin tuontioluita täältä saa, mutta valmistuspuolella Beer Laolla on monopoli, jolla on sen menekkiin mielestäni vain marginaalinen vaikutus, koska tuote on niin ylivertainen, että se menestyisi ilman monopoliakin.  

Pari viikkoa sitten katukuvaan alkoi ilmestyä suuria mainostauluja, joissa mainostetaan Carlsbergin olutta. Viikoa myöhemmin Vientiane Times (valtion omistama sanomalehti muuten) raportoi, että Beer Lao panimo ryhtyy valmistamaan tanskalaista lisensillä. Samaisesta uutisesta saatoi myös lukea, että juutit omistavat nykyään 50 % paikallisesta panimosta, ja että terhakkaat tanskalaiset ovat tehneet maassa markkinatutkimusta, jossa ovat todennet, että Laos on valmis vastaanottamaan uuden "exclusiivisen" oluen. Nyt laosilaisille markkinoidaan olutta, joka on paljon kalliimpaa kuin Beer Lao ja ikään kuin se myös olisi jotenkin parempaa ja hienompaa kuin maan alkuperäistuote. Seuraan suurella mielenkiinnolla nielaisevatko laosilaiset tanskalaisten markkinaihmisten rakentaman syötin ja koukun, sillä omasta mielestäni Carlsberg on Beer Laoon verrattuna Vantaa-joen vettä.