Katselen kotona auringon laskua. Lähdin töistä aikaisin niin kuin kaikki muutkin. Saimme kännyköihimme viestin, että tänä iltana Bangkokissa on hallituksen eli sotilasvallankaappajien vastainen mielenosoitus. Koska mielenosoittajien kokoontumispaikka on lähellä työpaikkaa, halusimme pois siltä puolelta kaupunkia missä mahdollisesti suljetaan tänä iltana teitä, siltoja ja laivareitteja. Emme jääneet odottamaan ja katsomaan, vaan napsautimme kaikki tietokoneet kiinni ja ahtauduimme laiturille.

Katselen taas jokea alapuolellani hämärtyvässä illassa ja ainakin vielä ja ainakin minun kotini edustalla laivat liikennöivat edelleen normaalisti. En usko näkeväni enkä kuulevani mielenosoituksesta tänään enää muualta kuin televisiosta, johon virittelin juuri kuvan nähdäkseni mitä kaupungissa tapahtuu. Ainakin vielä jokaiselta kanavalta tulee rakeista saippuaa.

Täytyy kyllä kieltämättä ihailla Thaimaalaisten mielenosoittajien rohkeutta, että uskaltavat protestoida hallitusta vastaan, mikä vain muutama kuukausi sitten kolisteli tankeilla valtaan.