Tiedättekö mitä tapahtuu, kun kaatuu moottoripyörällä?

Tulee ruhjeita käteen ja jalkaan ja kun käsi on kipeä, ei voi blogata.

Tiedättekö mitä tapahtuu, kun kaatuu moottoripyörällä tropiikissa vuoden kuumimpaan ja kosteimpaan aikaan?

Ruhjeet eivät parane vaan tulehtuvat, jalasta tulee ilmapallo ja sitten ei voi kävellä. Pitää vain maata tulehtutunut jalka yläasennossa, syödä särkylääkkeitä ja antibiootteja ja sanoa oioioioi ja aijaijai ja odottaa, että kipu katoaisi ja jäsenen päähän kasvanut ilmapallo muuttuisi taas jalaksi. Kun on sitten odottanut yli viikon ja odotellessa katsonut 14 elokuvaa, niin luulee, että on terve, täynnä energiaa, pakkaa lujaa laukkujaan ja valmistelee paluumuuttoaan takaisin Galaksikylään. Luulee niin, mutta ilmapallo on edelleen paikallaan ja moottoripyöräilijä seljällään lattialla telkkarin edessä. Silloin moottoripyöräilijästä tulee potilas.

Seuraavaksi alkaa muuttopaniikki ja potilas päättää lähteä sairaalaan. Sairaala on Thaimaassa. Sinne mennään työkaverin autolla. Työkaveri taluttaa autoon, hoitaa rajamuodollisuudet ja auttaa potilaan autosta ulos. Sairaalassa potilas pistetään osastolle, jonka nimi on "Emergency". Paikalle kipittää pieni mies valkoisessa takissa. Takin rinnassa lukee: "Dr Pinji, Orthopedic Surgeon". Dr Pinjin kädessä on puudutuspiikki, jolla hän pistää ruhjetta. Potilas pomppaa kivusta ilmaan. Sairaanhoitaja tarttuu nilkaan ja polveen ja painaa jalan kiinni hoitopöytään. Tässä vaiheessa potilaamme saa ruhjeen ja tulehtuksen lisäksi paskahalvauksen. Mitä ihmettä?!? Pikku haavahan se vaan oli.

Pieni mies puuduttaa jalan ja poistaa siitä kudosta, valkoista ainetta ja Laosilaista hiekkaa. Hän määrää uuden tetanus-piikin vaikka potilas sai edellisen vain kolme vuotta aikaisemmin. Hän määrää suuren annoksen tiukkoja antibiootteja, särkylääkkeitä sekä kipuun, että kuumeeseen ja C-vitamiineja kudoksille. Potilas ihmettelee tetanus-piikin ja C-vitamiinien tarpeellisuutta, mutta ei jaksa alkaa kyselemään asiasta. Potilas on väsynyt ja puudus häviämässä. Ajattelee vain, että olisi mies voinut sanoa, että syö hedelmiä. Sitten mies istuttaa potilaan pyörätuoliin ja pyytää jäämään sairaalaan yöksi. Potilas kiittää kutsusta ja valittelee, että ei nyt valitettavasti voi tällä kerralla jäädä, kun pitää palata kotiin pakkaamaan ja valmistamaan paluumuuttoa. Hän lupaa, että kotona on muuton lisäksi pätevä ystävä, Rouva Inkeri Rinkeli, joka kyllä osaa jalkoja hoitaa. Pieni mies tyytyy tähän ja vilkuttaa potilaalle hyvästiksi.

Potilas palaa kotiin ja odottaa kivun häviämistä, mutta kipu ei häviä, se pysyy ja pysyy. Talo on edelleen pakkaamatta, tavarat lahjoittamatta, hävittämättä. Kotiinpaluun päivä, 10 toukokuuta lähenee. Potilaan paskahalvauksesta tulee kroonista, pääsärystä ympärivuorokautista ja silloin soittaa esimies ja sanoo: "Jäisitkö vielä kolmeksi kuukaudeksi?"

Jumala taitaa sittenkin olla olemassa.