Kello löi jo 12 ja kas kummaa, ei nukuta. Minua ei kyllä koskaan nukuta illalla tai yöllä, mutta olen toivottoman aamutorkku. Vuosien varrella olen oppinut, että iltavirkkuisuus ja aamutorkkuisuus ovat jotenkin huonoja asioita ja sukua laiskuudelle. Hämmentävästi olen aina yön hiljaisina tunteina ollut aktiivinen ja aikaansaapa. Arvatkaa sekosinko onnesta, kun siskon lapsi luki jostain Luonnon ihmeet-kirjasta, että ilta- ja aamuvirkkuisuus ovatkin geneettisiä ominaisuuksia. Luetutin hänellä kohtaa moneen kertaan ääneen, enkä voinut uskoa että en ollut tiennyt asiasta, joka jo lasten pitäsisi tietää. En olekkaan geneettisesti laiska vaan iltavirkkugeeninen.

Tästäköhän ilouutisesta piristyin niin, että tunnen itseni jo lähes flunssattomaksi kahden viikon sairastamisen jälkeen ja ihan ilman lääkärissä käyntiä. Soitin kyllä terveyskeskukseen ja pyysin saada tavata lääkärin vianmäärityksen merkeissä, mutta pyyntöni evättiin. Lääkäri ei ollut työpaikallaan, koska oli sairastunut flunssaan.

Hetakaan ei vielä sitä poikaansa saanut. Oli mennyt sovitusti sairaalaan synnyttämään, mutta oli joutunut lähtemään vielä viikoksi kotiin. Toivottavasti flunssa-aalto ei ole kaatanut myös kätilöitä. Ei se mitään, me voidaan olla ensi vuoden puolellakin ihan pöppelis sköppelis koko orkesteri. Muutenkin vauvan on hyvä syntyä vuodenvaihteen jälkeen niin ei tarvitse aloittaa koulua paljon nuorempana kuin luokkatoverinsa, uskoo juuri joulun alla syntynyt ja koulunsa epäkypsänä 6-vuotiaana aloittanut aamuntorkku entinen laiskuri.

BTW, tuo vuodatuksen kello kävelee kyllä ihan omia aikojaan. Oikeasti tämä lastu julkaistiin 30.12.2006 kello 00:29 tai 00:28 tai 00:27, mutta ihan varmasti ei ainakaan 29.12.2006 kello 23.58. Tärkeä asia tämäkin.