1813460.jpg

Bangkokin aamutaivas oli tänään musta. Kiinalaisessa kaupunginosassa paloi ja liikenne oli tukossa parin kilometrin säteeltä. Bussi kiersi ja kaarsi, mutta pääsin pois oikealla pysäkillä.

Aamun lehdessä luki, että Thaksin ja vaimo ovat paennet Lontooseen. Eivät usko saavansa oikeudenmukaista oikeutta parhaillaan menossa olevassa korruptio-oikeudenkäynnissä. Ainoa oikeudenmukaisuus lienee heidän vinkkelistään syyttömäksi julistaminen.

Etelä-Ossetian ja Abhasian tapahtumat saivat otsarypyt astetta syvemmiksi ja harmaat tunkemaan päänahasta.

Sitten tuli viesti Scarlett Käkriäisestä, että Vientianeen odotetaan tulvaa. Mekongin pinta on vain 30 cm joen penkereen alapuolella. Jos Mekong River Commissionin ennustus pitää paikkansa niin ensi yönä joki tulvii yli äyräiden. Soitin heti työkavereille, mutta he eivät ehtineet puhua, kun tyhjensivät parhaillaan toimistoja ja varastoja, kantoivat tavaroita viereisiin rakennuksiin ylempiin kerroksiin ja kasasivat hiekkasäkkejä rakennusten ja ilmastointilaitteiden moottorien ympärille.

Tutkailin lopuksi vielä tuota yläpuolelle postaamaani kuvaa ja laskin mitä muita katastrofeja siitä voi tulipalon lisäksi löytää. Vesihyasintit ovat ainakin eilisestä lisääntyneet Chao Prayassa. Veden noustua ne ovat lähteneet kanaaleista liikkeelle ja täyttävät kohta puoli jokea. Joen väri kertoo tarinaa veden puhtaudesta, aamun harmaus ilmansaasteista ja asumusten tiheys ylikansoituksesta.

Onneksi huomenna on kaikilla Thaimaalaisilla, ja tietysti myös minulla, vapaapäivä. On kunigattaren syntymäpäivä ja Thaimaan äideillä äitienpäivä. Hyvää Thaimaalaista äitienpäivää omalle äiti-kullalle, kaikille muillekin äideille, äiti-maalle ja maan äidille.