Edellisessä That Luang postauksessani kerroin Vientianessa viime viikolla räjähtäneestä pommista ja vihjasin sen mahdollisesta yhteydestä Laosissa jo pitkään jatkuneeseen konfliktiin. Asiaan on kuitenkin tullut selvyys ja epäilyni osoittautunut täysin vääräksi. On taas aika oikoa itseäni.

Vientiane Times, tuo oiva virallisen tiedon lähteemme Laosissa uutisoi asiasta pienellä uutisella ja yllä olevalla otsikolla seuraavasti:

VIENTIANE city's public security authority yesterday disclosed that on Monday the police arrested a man charged with killing his step dauhter with a bomb.

According to an official press release, the incident happened at 5:45 am on November 14 at house number 114 in Ban That Luang Neua, Vientiane. The house belonged to the victim, Ms Phouvon, aged 27. She was seriously injured by the blast and died later on.

After being questioned by the police, the man confessed that he had planted the bomb at the above address because he was very angry with the victim. Further investigation is being carried out by the concerned authority.

Uutinen julkaistiin lehdessä ennen edellistä postusta, mutta koska en aina osaa ottaa VT:n uutisia ihan tosissani niin ohitin sen ahaata ja vai-niitä mutisten. Päätin kuitenkin tarkistaa asian, koska olen utelias ja/tai tiedonhaluinen naisihminen. Jalkaiduin niiden lähteiden pariin, joita niin mielelläni kuuntelen ja silloin tällöin luotankin eli tuttujen ja kylän miesten luo.

Tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä, koska That Luangin aukio on paikka johon aikaisin aamulla, ennen päivän kuumaa, kokoontuu paljon kuntoilijoita. Ajattelin, että tällä kertaa huhut ovat mahdollisesti kohtuullisen luotettavia. Näitä silminnäkijähavaintoja minulle sitten kerrattin monen suun ja käden kautta. Yhtään tapausta todistanutta en puhuttanut.

Puskaradion versio tarinasta on seuraava: Kyseinen nuori nainen saapui maanataiaamuna kello 5:45 kotiinsa. Isäpuoli oli kiinnittänyt pommin talon porttiin ja se laukesi, kun nainen avasi portin. Pommi katkaisi naiselta toisen käden ja aukaisi hänen vatsansa. Kysyttyäni teon motiivia, puhujat nostivat kädensä suun eteen ja kuiskasivat uhrin ollen paha nainen, ikään kuin prostituoitu, like a prostitute. VT:n uutinen oli siis luotettava, mutta motiivia kerrottaessa mutisin minä taas ahaata ja vai-niitä.