P
ään roikottaminen on kovaa hommaa erityisesti niskalle. Olen sitä nyt kurkuani myöten täynnä ja päättänyt saada entisen iloisen mieleni takaisin maksoi mitä maksoi. Maksamaan se meinasi tullakin, sillä päätin hoitaa tylsä-, anteeksi surumielisyyttäni shoppaamalla. Hoitomuoto tunnetaan myös tieteellisellä nimellä "retail therapy".

Laosissa t
ämä hoitomuoto on kuitenkin hankalasti saatavilla kauppojen puutteen, pienen koon ja valikoimien rajallisuuden takia, joten käännyin toisen kotini eli internetin puoleen. Koska uudet kengät ovat aina tehneet minut hyvin onnellisiksi, päätin kävellä googlen kautta Amazoniin suupielet vain ihan pikkuisen surumielisyyden vääristäminä. Onneksi löysin nopeasti unelmieni mielialalääkkeen:
B000A39062.01._SS350_SCLZZZZZZZ_V1123282:
Mutta minun koot oli myyty loppuun.

Kun en saanut eniten haluamaani, p
äätin tyytyä astetta pienempään annostukseen ja valitsin ostoskoriini:

B000A391WK.01.FRNT._AA280_SCLZZZZZZZ_V11
Tunsin oloni jo huomattavasti iloisemmaksi, joten en malttanut jättää toimivaa hoitoa kesken ja noukin mukaan vielä:
B000AMARX8.01._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg
Täydellisen ystävän vaaleansinisen mekkoni kyytitytöiksi. Luottokortti sormien välissä marssin kassalle, jossa hoidon hyvin alkaneet vaikutukset muuttuivat pian katkeraksi kalkiksi. Kauppaliike kieltäytyi toimittamasta lääkkeitä Laosiin.

Ennen kuin romahdin uudelleen muistin monet hyv
ät neuvot ja lohdutuksen sanat, joita olen viimeisen parin viikona aikana saanut blogiystäviltäni. Ohjeita noudattaen olin hankkinut reilun annoksen suklaata, joka auttoi ensi hätään huomattavasti paremmin kuin Jarkko Niemisen peli. Kiitos Juho. Nyyrikin ohjeiden mukaan laitoin kevyempää musiikkia tunesiin ja tanssin pitkin olohuonetta huonekaluihin kompastellen ja sekin auttoi. Kiitos Nyyrikki. Lopuksi auttoi vielä Hurinan blogin lukeminen. Kiitos Hurina. Pikkuhiljaa  tunsin itseni taas toimintakykyiseksi. Kiitos kaikki.

Lopulta istahdin koneen
ääreen aloin pohtia ensi kertaa kahteen viikkoon mitä tässä nyt oikein pitäisi tehdä, että ei enää tarvitsisi surra. Yritin päivittää blogiani, mutta onnistuin tuottamaan vain tätä tavallista potaskaa, joka alkoi masentamaan uudelleen. Tuotin sanoja, josta tuli lauseita ja ajatuksia, jotka alkoivat kiertää ja pomppia häiritsevästi ympärilläni. Silloin keksin, että tarvitsen jonkun toisen tavan, toisen muodon, toisen tehtävän ja päädyin avaamaan uuden blogin uudella alustalla.

Uudessa blogissa on kuvia ja mahdollisiman vähän tekstiä. Onnekseni sain vielä kaksi kaveria innostumaan asiasta ja näin seurakseni itseäni taitavampia kuvaajia, ja kas kummaa melankolia oli lähes kadonnut samoin kuin yksi viikko elämästäni, joka hävisi uutta blogia säätäessä. Uusi blogi kaipaa edelleen hiontaa ja hienosäätöä, joten en uskalla ihan vielä sen sijaintia mainostaa, mutta jos hetken malttatte niin pian saatte kotikaupunkini kotikoneelle myös kuvien muodossa.

Hyvi
ä uutisia siis. Melankolian niska lähes taitettu. Balladit pannassa ja surulliset rakkausrunot vaihtuvat hitaasti iloisempiin. Pian luen taas nuoren ja rakastuneen ylioppilaan sanoja iloisesti hymyillen ja toivoen. Myös että en loukkaa kenekään omistus- tai tekijänoikeuksia lainatessani P. Mustapään kirjoittamaa mielenterapiaa tähän kokonaisuudessaan.

Valloitusretki

T
änään vasta lähtivät kevään väriset neitseet
suurelle valloitusretkelle
puhaltaen ruokopilli
ä.
Ne kengittiv
ät itselleen helmisandaalit
ja ottivat etel
ätuulen hevoset.
Huhuu, huhuu.

Ja naakat muistivat,
ett
ä ne olivat vanhanaikaisia,
ja varpuset,
ja ne h
äpesivät keskenään.

Ja neitseet ajoivat taisteluvaunuissa
ja tulivat ikkunani alle
aivan orjanruusupensaan eteen.

Min
ä näin, miten lampaita laskettiin ulos,
ja kuulin sonnin haikean
ämyrin.
Ja renkipoika tallin ylisill
ä
viritti ainoan kultaisen laulunsa
pienest
ä torpantytöstä
ja palsamista ikkunalla...
Ne pid
ättivät etelätuulen hevosia
ja puhalisvat taikapilli
ä.

Hopeaiset laineet liplattivat vuoripurossa
ja meniv
ät suoraan sydämeeni.

Kaunis neiti Margareta
tuletko tanssiin t
änään?

- P. Mustap
ää -