Olen ollut viikonlopun kotiarestissa, sillä minulla on ollut niin tärkeää tekemistä, että en ole antanut itselleni lupaa käydä ulkona tai kunnolla bloggaamassa ennen kun tehtäväni on suoritettu. Siksi pienoinen päivitystauko. Hommat ovat valitettavasti edelleen levällään, mutta valmista pitää syntyä ennen kun tänään menen nukkumaan tai muuten suutun ja tukistan itseäni ja lopetan sekä ääneen puhumisen ett
ä ajattelemisen rangaistuksena laiskuudestani. Tehtäväni on työpaikkahakemuksen tekeminen. Vihaan sitä niin paljon, että en meinaa pystyä pakottamaan itseäni toimeen edes rangaistuksen uhalla.

Paetessa velvollisuuttani olen huvitellut lukemalla suomalaisia naistenlehtiä, joita sain puolikkaan matkalaukullisen tuliaiseksi äidiltä ja sisar Lauantailta heidän täällä käydessään. Toinen puolikas matkalaukusta oli täytetty karamellilla, ruisleivällä ja meetvurstilla ja arvaatte varmaan, että sellainen kuorma painaa. Ylipainosta he sitten joutuivatkin maksamaan ennen kun pääsivät tänne asti. "Tuli vähän vanhoille lehdille hintaa", tuumivat kun saivat matkalaukun purettua. Minä olen nyt kuitenkin arvostanut heidän arvolahjaansa koko viikonlopun edestä ja käyttänyt lähes koko työpaikanhaulle siunatun ajan niiden tutkimiseen. Siksi en oikein ehtinyt hakemaan mitään tosi tärkeitä työpaikkojakaan.

Saamistani lehdistä olen oppinut hurjasti asioita Viivi Avellanista, Matti-elokuvasta, rakkaudesta, laihdutuskuureista, Häkkisistä, viime talven muodista ja teen keittämisestä. Viimeisestä opinkin niin pysäyttävää tietoa, että oli heti heitettävä tärkeämmät lukuhommat hetkeksi nurkkaan ja alkaa postaamaan. Yhdessä Annassa luki näin:

"Käytä teen valmistamiseen puhdasta, kylmää vettä. Älä käytä kertaalleen kiehautettua vettä enää uudestaan, sillä kiehautettaessa vedestä höyrystyy happea pois, mikä huonontaa teen makua"

HÄ? Onko näin? Voisiko joku kyökkikemisti varmistaa asian.

Itse muistelen Galaksikylän koulun kemian tunneilla opetettaneen, että vesimolekyyli muodostuu yhdestä vedystä ja kahdesta hapesta. H2O. Onko minun nyt ymmärrettävä, että jos veden kiehauttaa kaksi kertaa niin sen koostumus muuttuu ja siitä voi tulla esimerkiksi H1O tai H1,75O? Ja että kaksi kertaa kiehautetun veden maku on erilainen kun kerran kiehautetun?

Kemia-aiheinen tietovisakysymys kuuluukin:

Olenko

a) oikeassa
b) väärässä
c) pilkun viilaaja?

Oikein vastanneet saavat hienon palkinnon eli maininnan ja linkkauksen seuraavaan postaukseeni. Eiks ookki fantsuu? Voittajalle odotettavissa siis huima lukijaryntäys, sillä olen tällä hetkellä blogilistalla sijalla 670. En kylla voi luvata, etta kaikki 26 tilaajaani klikkaavat luvattua linkkiä, mutta isä ja äiti Liftaaja ainakin ihan varmasti.