Kafkakoski aloitti, Maurelita rohkaisi ja nyt ulkosuomalaisten meemiä hämmentää Liftaaja. Ilman seuraavia asioita en voi elää:

1.) Suomenkielinen lukeminen. Yhtä välttämätöntä humanoidimme elintoiminoille kuin happi, neste, ruoka ja...

2.) ...salmiakkikossu, jota tuon ja juon aina kun siihen on mahdollisuus.

3.) Tiskiharja. Niitä ei Laosissa myydä ja ilman sitä ei voi tiskata, joten pakkaan uuden sellaisen aina matkalaukkuuni kotoa tullessa.

4.) Shampoota ohuille ja vaaleille hiuksille (olen suomalainen).

5.) Vaateita. Täällä myödään vain pieniä tai erittäin pieniä vaatteita. Teettämällä saa sopivia, mutta miten teetät rintaliivit tai farkut?  

6.) Servettejä. Sellaisia ihania suuria, kauniita ja kestäviä. Paikalliset servetit ovat ohutta hiutaleista Halpahallin vessapaperia, joka hajoaa heti jos siihen koskee kostein sormin.

7.) Suomenkielellä laulettua musiikkia, jota tuon aina itse mukanani, mutta saan onneksi myös tuliaisina. Siskot huolehtivat siitä aika mukavasti ja viimeksi sain heiltä Maija Vilkkumaata, Lauri Tähkää & Elonkerjuuta, Union of fivea ja Irinaa. Tällä hetkellä kärsin Dave Lindholm-puutostilasta ja tilaisisin sitä, mutta kohta pääsen kuuntelemaan Davea sinne kotimaahan jonkun koivun juurelle, että ehkä tämän kestää.  

Kun Martta Karjala kävi niin hän toi tuliaisiksi Pizza Enricon levyn ja se oli aika järisytyttävä kokemus. Sitä kuunnellessa tuli mieleen, että ehkä se nyt ei olekkaan niin kamalaa, jos en siellä Suomessa asu ja kuule ihan jokaisesta pinnalla käväisevästä asiasta. (Kiitos muuten Martta vielä siitä. Se oli tosi hyvä ja todella ikimuistoinen lahja, hymiö, hymiö, hymiö)

Salmiakkia (ilman kossua), Fazerin sinistä, ruisleipää ja saunaa en kauheasti Suomesta kaipaa ja siksi en jaksa kantaa mitään niistä itse mukanani. En edes sitä saunaa. Mutta kun saan jotain kolmesta ensimmäisestä tuliaisina niin hartaana ja hätisesti syön kaiken, kun maistuvat aina niin hyvälle ja herkulliselle ja ennen kaikkea harvinaiselle.

Tässäpä nämä minun elämäni tärkeät asiat ja luulen tietäväni, että myös Rinkeleille ja Posioille kannetaan saman tapaisia asioita. Näiden lisäksi Inkeri ja Remu Rinkeli pakkaavaat laukkuihinsa ainakin tosi monta purkkia lakkahilloa ja Posion Jortsu ja Dee täyttävät matkalaukun tyhjät kolot neljänviljan Nalle-hiutaleilla, joista sitten keitetään Lapsi Posion aamupuuro.

Leijonaisän ja -emon päättäväisyydellä he ovatkin onnistuneet rakentamaan toimivan Nalle-hiutaleilmasillan Suomen ja Laosin välille ja lähes kaikki 1000 kilometrin säteelle Vientianesta matkustavat Suomalaiset sitä heille toimittavat. Eli jos joskus näette vaikka Singaporen lentoketällä suomalaisen näköisen liikemiehen tai -naisen odottamassa Bangkokin konetta ja jonka popliinitakin alta pilkottaa Nalle-hiutalepaketti niin tiedätte, että Posion kuriirihan se siinä.

 

EDIT: Ai niin, piti vielä sanomani, että olisi se mukava lukea muistakin blogeista, kotimaisista tai ulkokotimaisista, että mitä kaikkea välttämätöntä siellä Seutulan kentällä pakataankaan maailman ilmatiloissa lentämään.