Tätä päivää leimaa huoli. Huoli siitä mitä tässä maassa on taas tapahtumassa ja mihin tämä kaikki johtaa? Viime kuukausina Vientianessa on tihenevässä määrin raportoitu ulkomaalaisten asuntoihin kohdistuneista asuntomurroista. Asianomaiset ovat luonnollisesti huolissaan tilanteesta ja ovat alkaneet pohtia mitä asialle voitaisiin tehdä. 

Työnantaja on uhkaillut 24 tunnin vartijapakolla, mikä ei liftaajaa ilahduta, sillä talooni ja pihalleni ei mahdu yhtään useampaa ihmistä kuin minä ja itse. Sitä paitsi minulla on naapurini. He seuraavat jo nyt jokaista liikettäni niin tarkkaan, että sen pitäisi kyllä vartionniksi riittää. Jos joudun elämään symbioosissa vielä vartijankin kanssa niin tukehdun ja pakahdun ja lopulta poksahdan ja se se vasta vaarallista olisikin. 

Omasta mielestäni en myöskää tarvitse 24 tunnin vartiointia, koska en omista mitää arvokasta mitä pitäisi vartioida. Ainoat asiat, joiden menettäminen kirpaisisi ovat kamera ja Suomen passi, mutta niitäkin kannan aina mukanani, joten jos vartijasta olisi minulle hyöytyä niin hänen pitäisi seurata minua ja vartioida käsilaukkuani 24 tuntia vuorokaudesta seitsemänä päivänä viikossa ja se vasta tosi vaarallista olisikin. Sille vartijalle siis.