Viikon teema on ollut lähtö ja sen valmistelu. Olen kirjoittanut ja lähettänyt eteen päin vuosiloman verran työsopimustani lyhtävän loma-anomuksen ja näin Laosista lähtöpäiväksi on varmistumassa 25. elokuuta.

Tänään suljin pankkitilini. Viikon päästä järjästän suomalaisnaisten kanssa pihakirppiksen, jonka ilmoituksen tein tänä aamuna. Deen kanssa tehtiin levittämissuunnitelma ja ilmoituksen lähetin jo sähköpostilla eteen päin. Kotona olen lajitellut kirjat ja DVDt myytäviin, lahjoitettaviin ja mukaan otettaviin. Keittiön kaapeista ovat tarpeettomiksi osoittautuneet ruoka-aineet, kuten kolme vuotta vanhat sardiinit, tom yam-liemikuutiot, osterikastikkeet, tinapurkkimaidot sun muut alkuinnostuksessa hankitut eväät lentäneet roskiin. Kolmella vaatepinolla on kolme nimeä "naapuriin", "pakattavat" ja "itse kannettavat". Kolme vuotta kerätyt mielenkiintoiset, valokopioidut artikkelit ovat ylentyneet voileipäkääreiksi voileipämiehelle. Olohuoneen huonekalut on myyty ja kotonani hyvin zeniläinen tunnelma. Tuntuu niin lopulta.

Onneksi ensi viikolla on ajateltava mm. sellaisia tärkeitä asioita, kuin Pientä merenneitoa, tuulimyllyjä, polkupyöräilyä ja Arne Jacobsenia. Olen lähdössä retkelle. Pakkaan hammasharjan, passin ja eväät reppuun ja poistun Vientianesta muutamaksi päiväksi. Postailemaan ehdin vasta joskus loppuviikosta, kun palaan taas takaisin betonitalooni haikailemaan lähestyvää muuttoa ja pian seljän taakse jäävää Laosia. Byhyy!

141207.jpg