Kuten jo kerroin, sadekausi on alkanut. Jotenkin kummasti olin taas kuivan kauden aikana unohtanut sen vaikutukset elämääni. Muistutukset tulivat eilen, kun yön sateen jälkeen hyppäsin aamulla laiturilta vesibussiin. Kun balleriinan kantapää jysähti märälle kannelle, vedin lipat. Minulle ei käynyt kuinkaan, mutta säikähdin pahanpäiväisesti, sillä ajatus siitä, että olisin voinut luiskahtaa laivan ja laiturin väliin kävi mielessä ja se oli hyvin epämiellyttävä ajatus. On siis aika taas koukistaa polvet ja alkaa kulkea hyvin varovasti. Illalla jäin taas töissä työkaverin kanssa suustani kiinni, enkä lähtenyt ajoissa kotiin vaikka näin mustan pilven hiipivän Bangkokin ylle. Seurauksena jouduin rankkasateeseen kesken kotimatkani. Kotiin päästessä olin uitettu koira. Litimärkä ja valkoisten housujen polvet mustana aamun kaatumisen muistona.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Huomenna ohjelmassa on tulijaisshoppailua. Siskojen lapset ovat lähettäneet lahjatoivelistansa Lelli-tädille ja sen kanssa suuntaan kiinalaiseen kaupunginosaan. Olen saanut tarkat ohjeet siitä, mikä värisiä t-paitoja pojat pitävät ja millaisia printtejä niissä pitää olla. Toivelistalla on aurinkolaseja, joita aion hankkia kiinalaisilta tukkureilta, samoin kuin koruja. Rinsessa Leia skypetteli eilen vielä käsilaukkutoiveen, jonka täti tietysti toteuttaa. Tämä 12-vuotias pyysi Louis Vuittonin monogrammilaukkua, lähetti kuvan mallista ja sanoi, että just tälläst oon ettiny. Tätiä meinasi hieman hymyilyttää tuo kommentti, sillä laukulla oli kuvan mukaan hintaa 600 euroa. Eihän se tyttö sitä tiennyt. Oli vain nähnyt koulukaverilla sellaisen Thaimaan tuliaisen ja nyt halusi itselle samanlaisen.

Lauantai-illaksi on tiedossa vielä illallisristeily suuressa suomalaisseurueessa vapun ja tulevan kesän kunniaksi. Laivaan astuvista tunnen ennestään kunnolla vain Kalaksikylän oman pojan, Salmilaisten Vesan ja hänen vaimonsa. Toivottavasti illalla ei myrskyä kuten kahtena viimepäivänä, eikä tuuli keinuttelisi purttamme liian voimakkaasti. Minäitsellä voisi silloin jäädä sillit syömättä.