Nyyrikki kyseli, etta olisinko mahdollisesti vasahtanyt, kun en ole hetkeen postaillut. Nain on. Olen vasahtanyt raskaahkon viikonlopun jalkeen, vasahtanyt siihen, etta editoin perjantaina pitkaan vanhaa jutun raakiletta yhdesta lempiaiheestani ja kun se oli valmis, muutokset katosivat ennen kun ehdin ne tallentaa. Yritan uudelleen myohemmin kunhan harmitus on taas unohtunut. Vasahtanyt olen myos siihen, etta pomo on lomalla ja nyt pitaa tehda paljon toita. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Viikonloppu oli onneksi vauhdikas, mutta valitettavasti ei kauhean fiksukas. Tissutelin vahan liikaa, mutta hyvassa seurassa, joka laskettakoon puolustuksekseni. Aloitin viikonlopun vieton perjantaina urheilemalla, jonka jalkeen keilasin, sitten kuuntelin elavaa musiikkia puutarhassani, lauloin kuin hullu yossa, tanssin diskossa, nukuin, herasin, shoppailin Udon Thanissa Posion perheen ja Rouva Rinkelin kanssa, soin oikeaa suomalaista hernerokkaa, juhlin syntymapaivia, nukuin, herasin, urheilin, makoilin hierottavana, lounastin, messusin, kahvittelin, katsoin elokuvan, nukuin ja herasin. Uusi viikko on taas alkanut ja toivoin paasevani tanne tyomaalle lepaamaan ja toipumaan viikonlopun vietosta, mutta kun se pomo on poissa niin eihan taalla mitaan voi laiskotella. Sain kuitenkin kivaa maanataiaamupostia rouva Posiolta, minka haluan nyt leikata ja liimata tahan. Eli:

 

"Joko oot pyytanyt Peppi-kokoelmaa joululahjaksi?

 

Peppi Pitkätossu 60 vuotta

 

Astrid Lindgrenin luoma klassikkokapinallinen Peppi Pitkätossu täyttää

syyskuussa 60 vuotta. Peppi Pitkätossun seikkailuja on käännetty 51 eri kielelle. Ensimmäinen suomeksi käännetty Peppi-kirja ilmestyi 1946, vuotta myöhemmin kuin alkuperäisteos Ruotsissa. Peppi itse ei halua koskaan kasvaa isoksi, sillä "isoilla ihmisillä ei ikinä ole hauskaa. Heillä on vain ikäviä töitä ja hupsuja vaatteita ja liikavarpaita ja kummallisveroa." WSOY julkaisee juhlavuoden kunniaksi pienet keltaiset Peppi-kirjat pahvikotelossa sekä juhlakirjan Minä olen Peppi Pitkätossu."

 

Tama oli mukava viesti ja olen aivan 100% samaa mielta Pepin kanssa. Isona oleminen ei ole aina hauskaa. Minullakin on ikavia toita, hupsuja vaatteita, liikavarpaita ja kummalisveroja. Tylsistymista vastaan taistelen sailyttamalla mahdollisimman paljon lasta itsessani ja luulempa onnistuneeni siina ainakin kohtuullisti silla sen verran kyspsymattoman typerasti kykenen tarpeen tullen kayttaytymaan. Muistuttaakseni perhettanikin tasta kakarasta sisallani, lahetan tuon Rouva Posion oivan joululahjavinkin tassa nain kotivaelle. Tykkaisin myos laihduttajan Polar Elektrosta. Isa ja aiti varmaan taas ilahtuvat kun saavat joululahjatoivelistan keski-ikaiselta tyttarelta.